Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Alles wat je moet weten over zwemluiers

Is je baby drie maanden oud dan mag je met hem gaan zwemmen. Zwemmen met een baby betekent best een onderneming. Je moet immers heel wat spullen meenemen, waaronder zwemluiers. Tijd om deze aan te schaffen, maar welke soorten zwemluiers bestaan er allemaal en wat kies je dan? Lees onderstaande tips en ga lekker babyzwemmen met je kleintje!

Wat zijn zwemluiers?

Zwemluiers, het woord zegt het al, speciale luiers om mee te zwemmen. Luiers die geschikt zijn voor in het water waardoor je kindje zich vrij kan bewegen. Een gewone luier absorbeert vocht en in het water zuigt de luier zich binnen no-time vol met water wat betekent dat de luier enorm zwaar wordt. Daarom bestaan er speciale zwemluiers. Een zwemluier is niet absorberend, vult zicht niet met vocht en wordt dus niet zwaar in het water.

Wasbare luiers of toch een wegwerpluier?

Een wasbare zwemluier is duurzaam, een stuk goedkoper en je kunt ze wassen in de wasmachine. Een wasbare luier is in maten verstelbaar en deze kun je jarenlang gebruiken. Het voordeel van een wegwerpluier is dat je deze na gebruik direct weggooit, geen gedoe met eerst ontlasting verwijderen en een natte luier in je tas. Het is maar net wat jij prettig vindt. Het is handig om van te voren te bedenken welke luier je meeneemt naar het zwembad. In veel winkels kun je zwemluiers kopen. Wegwerpluiers koop je vaak in een pak van 10 stuks, met of zonder printjes. Er zijn regelmatig aanbiedingen van de verschillende luierfabrikanten. Ook voor de wasbare luiers heb je keuze uit diverse maten en soorten. Ze zijn in verhouding duurder, maar je doet er langer mee.

Tip: Doe een zwemluier pas aan als je in het zwembad bent of vlak voordat je gaat zwemmen, anders zit hij misschien al vol voordat je het water in gaat!