Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Diamond painting

Diamond painting

Een mooie foto op unieke wijze verder verwerken? Ga voor diamond painting

Heb je zelf ooit op vakantie een prachtige foto gemaakt of is er een bepaalde foto die je om een bijzondere reden lief is, bijvoorbeeld omdat er een dierbare persoon op staat afgebeeld? Dan is het misschien wel de moeite waard om deze foto nog meer cachet mee te geven. Door de foto op een speciale manier verder te verwerken zou je dit kunnen doen. Een manier waarop dit bij uitstek mogelijk is, is via diamond painting. Hieronder lees je hoe dit grofweg in z’n werk gaat. 

Zo gaat diamond painting grofweg in z’n werk

Bij diamond painting draait het allemaal om handwerk, waarbij je met kleine, geslepen steentjes een soort schilderij maakt. Wanneer je bij een specialist op dit gebied een compleet pakket bestelt, dan zul je de beschikking krijgen over een stuk canvas met een plaklaag, talrijke steentjes met eveneens een plaklaag, wat waxmateriaal en een setje met bijbehorende gereedschappen. Vervolgens ga je vanuit een van de zijkanten per steentje de canvasplaat opvullen, zodat de foto in kwestie op een prachtige manier uit de verf zal komen.

Diamond painting

Wat doe je met steentjes die je over hebt?

Wanneer je klaar bent met je diamond painting kunstwerk is het natuurlijk goed mogelijk dat je nog een aantal steentjes over hebt. Vanzelfsprekend is het zonde als je deze steentjes niet meer zou gebruiken of zelfs zou weggooien. In principe is dat ook helemaal niet nodig. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om zelf een extra creatie te maken met behulp van bijvoorbeeld een kaart of een mooi voorwerp dat je reeds in bezit hebt. Zo kun je je woning straks voorzien van nog een extra attribuut dat dienst zal doen als decoratief object.