Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Een bijzonder zwangerschapssouvenir

De zwangerschap is een van de meest bijzondere en intense tijden in het leven van een vrouw. Hoewel het op bepaalde momenten als een eeuwigheid kan voelen en je er zo nu en dan echt wel klaar mee zal zijn, is het in een oogwenk voorbij en blijf je achter met het bundeltje geluk dat je 9 maanden lang bij je hebt mogen dragen. 

Je zwangerschapsbuik in 3D

Een leuk souvenir van de zwangerschapsperiode is om je zwangerschapsbuik in 3D te laten vereeuwigen. Veel vrouwen kiezen ervoor om dit te doen door een gipsafgietsel van hun buik te laten maken. Natuurlijk is dat een hartstikke leuk idee. Het is alleen door het formaat wat lastiger om een plekje in je huis uit te kiezen waar jouw gipsbuik mooi tot haar recht komt. Uiteindelijk eindigt de gipsbuik bij menigeen moeder daarom op zolder tussen alle andere leuke hebbedingetjes waar ze geen geschikte plek voor konden vinden. 

Beeldje zwangere vrouw

Een mooi hedendaags alternatief voor de gipsbuik is het laten maken van een levensecht miniatuur beeldje van de zwangere vrouw. Op deze manier heb je toch alle details van jouw zwangere lichaam vastgelegd, zonder dat het beeldje ontzettend veel ruimte in beslag neemt. Het staat ook nog eens chique in je huis. 

Als je een beeldje van je zwangere buik wilt laten maken kan het lastig zijn om te bepalen waar je dit wilt laten doen. Er zijn namelijk veel verschillende manieren om dit te bewerkstelligen. Je zou het beeldje kunnen laten maken aan de hand van een foto als voorbeeld, of je kunt naar een studio gaan en daar urenlang poseren terwijl je beeldje in elkaar wordt geflansd. Ook zijn er beeldenmakers die een beeldje voor je kunnen maken met behulp van een mal die is gebaseerd op jouw gipsbuik. 

3D geprint beeldje zwangere vrouw

De technieken van tegenwoordig bieden een modern alternatief voor de traditionele manier om een beeldje van een zwangere vrouw te laten maken. Door middel van een combinatie van meerdere foto’s, kan er een digitaal 3D model worden gemaakt van jouw lichaam. Dit 3D model kan vervolgens eenvoudig uitgeprint worden door gebruik te maken van een 3D printer. Een voordeel van een 3D geprint beeldje ten opzichte van de traditionele beeldhouwkunst is dat alle details worden vastgelegd. Op deze manier heb je dus een ultra realistisch beeldje van je eigen lichaam in je bezit. 

Meer verhalen