Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Hoe hergebruik je wattenschijfjes?

herbruikbare wattenschijfjes

Het is toch eigenlijk zonde he? Om elke dag wattenschijfjes te gebruiken, die vervolgens weggegooid worden. Stel je dat er elke ochtend en avond eentje gebruikt, dan zijn er dat toch wel een aantal per jaar. Dat moet toch anders en milieuvriendelijker kunnen zou je denken.

Gelukkig bestaan er herbruikbare wattenschijfjes. Dit zijn wattenschijfjes van bio-katoen die gewassen kunnen worden een daardoor dus opnieuw gebruikt kunnen worden.

Gebruik

Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Eigenlijk is het heel makkelijk en bijna hetzelfde als je gewend bent. De bio-katoenen wattenschijfjes gebruik je met water of met een speciale make-up reiniger, bijvoorbeeld voor waterproof make-up. De andere kant zou je dan kunnen gebruiken om je huid na het reinigen nog wat op te frissen, bijvoorbeeld met een lotion. Na het gebruik van het bio-katoenen wattenschijfje kan deze gewoon in de was en daarna weer hergebruikt worden.

herbruikbare wattenschijfjes

Wasvoorschriften

Je kunt de herbruikbare wattenschijfjes gewoon met je was meewassen. Het is wel aan te raden om hiervoor een speciaal waszakje te gebruiken, zodat je wattenschijfjes niet kwijt raken tussen de andere was. Gebruik geen wasverzachter zodat het absorptievermogen niet minder wordt. Hang ze uit om ze te laten drogen en doe ze niet in de droger.

Als je de wattenschijfjes na gebruik direct even uitspoelt, eventueel met wat zeep, gaan ze langer mee. Je kunt ze natuurlijk ook met de hand wassen in plaats van in de wasmachine of dit afwisselen.

Voordelen

Hieronder even de voordelen van de herbruikbare wattenschijfjes op een rij:

  • Beter voor het milieu;
  • Minder afval;
  • Minder kosten doordat je niet de hele tijd nieuwe hoeft te halen;
  • Ze kunnen gewoon met je was meegewassen worden;
  • Ze zijn beter voor je huid;
  • Je hebt ze in verschillende soorten, maten en kleuren.

Meer verhalen