Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Leer je kind skelteren.

berg buzzy

Voordat uw kind de grote weg op gaat is het raadzaam hem / haar kennis te laten maken met de basis vaardigheden als weggebruiker! Een Berg Buzzy skelter is de ideale manier om uw kind op een leuke manier “wegwijs” te maken. De vier stevige wielen zorgen voor een stabiele houding, wat er tevens voor zorgt dat uw kind zich veilig voelt. Dit is essentieel om uw kind te leren skelteren.

berg buzzy

Hoe leert u uw kind op een veilige manier skelteren?

Allereerst is het belangrijk dat u een veilige omgeving uitkiest om uw kind te leren skelteren. Zorg voor genoeg ruimte en zorg er voor dat er geen ander verkeer in de buurt is. Indien u de mogelijkheid en ruimte heeft om de eerste meters binnen af te leggen, is dit natuurlijk ook een goede en veilige optie. Veiligheid staat immers altijd voorop. Laat uw kind eerst zelf kennis maken met de Berg Buzzy skelter door hem / haar in stilstand op de skelter te zetten. Leg in kinderstapjes uit hoe het stuur werkt en laat de skelter indien nodig alleen handmatig even rollen. Dit kan aan de hand van de hulpsteun, waarmee u de skelter zelf voort kunt duwen en u zelf nog de volledige controle heeft over de skelter.

Zodra uw kind de basis onder de knie heeft kan de fun beginnen! Laat uw kind op zijn / haar eigen tempo starten met het besturen van de skelter. Dit kan natuurlijk op ieders eigen tempo. Het belangrijkste is dat hij / zij zich veilig voelt. Zorg ervoor dat de voetsteunen goed afgesteld worden, zodat de fietsbeweging optimaal uitgevoerd kan worden. Dit is tevens een mooie opstap naar het leren fietsen! Zodra de hulpsteun niet meer nodig is, kan deze ook eenvoudig verwijderd worden en kan uw kind op eigen houtje de skelter besturen.