Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Onderwijs apps voor de basisschool; wat voor mogelijkheden zijn er?

Anno 2021 is de digitalisering van de maatschappij niet meer weg te denken. Veel zaken kun je al online regelen en dat geldt ook in toenemende mate voor het onderwijs. In plaats van de vertrouwde communicatiemiddelen zoals een website, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van speciale onderwijs apps. Ook voor het basisonderwijs zijn verschillende apps beschikbaar. Je stuurt dan via de school app met het grootste gemak een pushbericht naar de hele school, je communiceert met de ouders en je geeft direct als school je visitekaartje af. Het is daarmee een van de betere onderwijs apps basisschool.

De meest complete school app

SchoolPraat is een volwaardig systeem om alle zaken te managen die verband houden met de school. Het is het middel bij uitstek om met de leerlingen en de ouders te communiceren, om informatie snel door te spelen en afspraken in te plannen. Dat is overigens slechts een beperkt gedeelte van de mogelijkheden. Zo kan je ook het team van onderwijsprofessionals presenteren en kunnen bepaalde delen van de app beveiligd worden met een toegangscode. Op die manier is niet alle informatie voor iedereen zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan een fotoalbum of video opnames. Zorgen over de omvang van mediabestanden die je wenst te uploaden zijn onnodig, het beheer systeem zorgt automatisch voor een correcte weergave.

Onderwijs apps basisschool

In de standaard versie is de school app al heel compleet, maar door het gebruik van extra opties kan de functionaliteit worden uitgebreid. Zo is het mogelijk voor ouders om een gesprek met de docent in te plannen. Via de app is het mogelijk om een tijdsblok te reserveren. De afspraak wordt vervolgens bevestigd via een e-mailbericht. In dit bericht staat ook een knop om de afspraak te annuleren. De planning van de gesprekken kan via een pdf-bestand aan de leerkracht(en) worden uitgedeeld. De app heeft als extra optie ook de mogelijkheid voor ouders om hun zoon of dochter absent te melden. Ouders die zich willen aanmelden voor vrijwilligerswerkzaamheden kunnen dit ook via de app doen.

Meer verhalen