Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Handgemaakte siliconen bijtringen bestellen voor mijn baby 

Als de tandjes van je baby dan eindelijk doorkomen, kan dit vaak voor ongemak zorgen. Om dit te voorkomen zijn er bijtringen. Deze kunnen helpen om de pijn van de doorkomende tandjes te verminderen. Welke soorten bijtringen zijn er en wat is een bijtring? Dat lees je hieronder! 

Wat is een bijtring? 

Een bijtring is een ring die vaak gemaakt is van hout, siliconen of rubber, waar je kindje op kan bijten. Deze ringen zijn ervoor gemaakt om dit veilig te doen. Met het veilig doen wordt er bedoeld dat de baby veilig kan bijten op de ringen. Bijten verlicht de pijn van de tandjes die doorkomen.  

De eerste tandjes komen door wanneer de baby’s tussen de 4 en 7 maanden oud zijn. Dit zorgt voor veel pijn aan het tandvlees van je kindje. Het tandvlees van een kindje is nog gevoeliger dan het tandvlees van een volwassene. Een nieuw en niet fijn gevoel waar je kindje dus aan moet wennen. Het sabbelen en bijten op bijtringen kan daarbij goed helpen. Ook zorgt een bijtring ervoor dat de tanden sneller doorkomen. Op de meerderheid van de bijtringen zitten bobbels of noppen. Deze masseren als het ware het tandvlees van je baby als hij hierop bijt. Bijtringen hebben een leuk kleurtje en je kindje kan er ook leuk mee spelen. Om het helemaal af te maken kun je kiezen voor een speenkoord met naam.  

Wanneer een bijtring? 

Een bijtring voorkomt dus de ongemakken van het tandvlees bij je kindje. Je kunt merken wanneer het tijd is voor je kindje om aan een bijtring te beginnen. Dit merk je aan bijvoorbeeld: veel kwijlen, huilerig zijn, gezwollen tandvlees, speelgoed en handjes naar de mond brengen, op alles bijten, kauwen en zuigen, onrustig slapen, over zijn wangen wrijven en aan zijn oren trekken en minder goed eten en drinken.  

Om de bijtring te kunnen gebruiken moet de kleine al wel goed zijn met zijn handjes. Wanneer de kleine ongeveer 4 maand oud is gebeurd dit. Een bijtring is dus eigenlijk een goede training voor grijpgrage handjes.  

Op de verpakkingen van de bijtringen staan vaak aangegeven voor welke leeftijd deze geschikt zijn. Sommige bijtringen zijn al geschikt vanaf de geboorte en de anderen pas vanaf 3 maand of ouder. Zorg er dus voor dat de bijtring overeenkomt met de leeftijd van je baby.  

De meeste bijtringen zijn gemaakt van siliconen. Dit zijn dan ook vaak de beste bijtringen die je kunt hebben voor je kindje. Kijk bij de aanschaf goed naar het materiaal, de kleur en naar welke leeftijd bij de bijtring hoort.