Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

De voordelen van wasbare luiers

wasbare luiers kopen

Met een baby in huis gaan er ook heel wat luiers doorheen. Met wegwerpluiers moet je heel vaak weer een nieuwe voorraad online bestellen of bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de drogist gaan halen. Maar het kan ook anders. Steeds meer jonge ouders ontdekken de voordelen van wasbare luiers kopen. Maar wat zijn de voordelen dan precies?

Het levert je echt een flinke besparing op

Kies je voor wegwerpluiers dan blijf je kopen en dat blijft eigenlijk op die manier ook altijd geld kosten. Kies je voor luiers die je kan wassen en weer opnieuw kan gebruiken dan heb je dit niet. Al is het aanschaffen van een stapel wasbare luiers en wat er nog meer bij komt kijken wel even een flink bedrag dat je moet afrekenen. Maar als je dit berekent over de tijd of periode dat je kindje luiers draagt. Dan zie je echt een groot verschil als je dit vergelijkt met wegwerpluiers. Bovendien is de kans ook groot dat je kindje sneller zindelijk wordt door het dragen van een luier die je kan wassen.

wasbare luiers kopen

Denk ook een het milieu

Al die wegwerpluiers zorgen ook voor enorm veel afval. Wil je dit liever niet en wat beter zijn voor het milieu dan is een luier die je kan hergebruiken een heel goed alternatief. Ook dit is een groot voordeel. Door de luiers te wassen kan je ze iedere keer weer opnieuw gebruiken. Omdat de luiers gemaakt worden van natuurlijke materialen (katoen of bamboe) is dit ook niet belastend voor het milieu.

Beter voor het babyhuidje

Het baby huidje is teer en gevoelig. Soms merk je door het gebruik van wegwerpluiers dat je kindje uitslag krijgt. Dit kan komen door de stoffen die gebruikt worden voor het maken van wegwerpluiers. Je weet ook als ouder niet precies waar de luier van gemaakt is of wat voor stoffen erin zitten. Bij een luier die je kan wassen heb je dit niet. Je weet precies waar deze van gemaakt is. Bovendien is door het gebruik van een wasbare luier van natuurlijk materiaal de kans op uitslag of roodheid van het babyhuidje een stuk kleiner.