Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Welke kinderwagen accessoires heb ik nodig? 

Om het uitje met je kind en de kinderwagen top te maken mag er niks ontbreken tijdens zo’n uitje. Daarom zijn er een aantal handige kinderwagen accessoires waaraan elke kinderwagen zou moeten voldoen. Zo kun je onderweg niks tekortkomen en is de kinderwagen, het hele jaar door, klaar voor gebruik. Ben jij benieuwd om welke kinderwagen accessoires dit gaat? Dat lees je hier: 

Voetenzak en regenhoes 

Een kinderwagen gebruik je in alle seizoenen en dus het hele jaar door. Voor gebruik in de winter kan het niet zo zijn dat er niks aan boord is van de kinderwagen wat je kindje warm houdt. Heb daarom ten alle tijden een voetenzak bij de kinderwagen. Hier stop je makkelijk de voetjes en de beentjes van je baby in, zonder dat ze uitglijden. Een dekentje is ook een optie, maar in tegenstelling tot een voetenzak, is een deken niet goed. De voetenzak bedekt niet alleen de voetjes, maar het kan ook het hele lijfje van je baby verwarmen. Een voetenzak is dus onmisbaar in de koude dagen.  

Ook een regenhoes is onmisbaar bij de kinderwagen. Stel je voor je bent een wandeling aan het maken samen en plots begint het te regenen. Dan heb je altijd een regenhoes bij je om je kindje te beschermen tegen de regen. Dit houdt je kindje droog en de regenhoes is transparant dus er is ook nog zicht.  

Bekerhouder en meerijdplankje 

Het is fijn om voor onderweg een bekerhouder te hebben. Je kindje krijgt dorst onderweg en als het drinken op is weet je niet waar je de beker laat. Daarvoor is de bekerhouder. Deze zijn niet duur en functioneel. Ook een meerijdplankje is erg handig als je nog een peuter of kleuter hebt die ook graag meegaat me een wandeling. Tijdens een lange wandeling houden die korte beentjes dat niet vol en dan is het handig dat je kind op het meerijdplankje kan staan om toch mee te gaan naar de frisse lucht.  

Matrashoes en autostoel adapter 

Een kinderwagen accessoires dat vaak niet inbegrepen zit, maar wel nodig is, is een matrashoes. Het is handig om er een paar in te slaan. Zo bescherm je het matras en hou je de kinderwagen schoon. Met een autostoel adapter kun je makkelijk een autostoeltje op het onderstel van de kinderwagen vastklikken. Handig als de kinderwagen en het autostoeltje van verschillende merken zijn. Ook kost dit niet veel en zal dit zeker van pas komen.  

Parasol en luier tas 

Tijdens de wandeling is deze kinderwagen accessoires een must. Een parasol, als de zon fel op je kindje staat wordt ze niet gelukkig. De parasol zet je makkelijk vast aan beide kanten van de kinderwagen. Een luier tas is vanzelfsprekend om bij je te hebben. Je weet maar nooit wanneer je verschonen mag!  

Met al deze bovenstaande kinderwagen accessoires kom je een lekkere wandeling buiten wel door. Denk er eens over na of je dit al in huis hebt. Zo niet? Schaf deze dan aan en zorg ervoor dat er geen onnodige situaties ontstaan. Wees altijd voorbereid met deze kinderwagen accessoires.