Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Wasbare luiers

De wasbare luiers vinden zijn oorsprong uit het verre verleden, maar zijn in de loop der tijd gelukkig flink doorontwikkeld. Tegenwoordig zijn de wasbare luiers er in allerlei varianten. Nu de luiers zo snel worden doorontwikkeld winnen ze ook fors aan populariteit. Vaak denken mensen dat het wassen de luiers veel werk is, maar dat valt aanzienlijk mee. De luiers worden telkens slimmer ontworpen, maar desondanks zijn er wat handelingen waar je niet onderuit kunt komen. Uiteraard moeten ze worden gewassen en gedroogd. Als je deze handelingen goed weet in te plannen zal je niet misgrijpen. Het opbouwen van een flinke voorraad is natuurlijk ook een verstandige optie.

Duurzaamheid staat voorop

Een term als “wegwerpeconomie” is anno vandaag de dag een veelgebruikte. Deze ontwikkeling wordt niet als positief ervaren, maar door het opnieuw inzetten van producten kunnen we dit tegengaan. Zo zijn luiers hier uitermate geschikt voor, tuurlijk het is eenvoudig om wegwerpluiers te gebruiken, maar het komt het milieu niet ten goede. Zo levert de wegwerpvariant jaarlijks gemiddeld 260 kilogram per baby aan extra afval op. Deze immense berg afval dient te worden opgehaald door de afvalbeheerder en vervolgens moet dit nog worden verwerkt. Als je zuinig bent op de luiers kunnen zelfs meerdere kinderen ermee opgroeien. Ze zijn dus op de lange termijn vele malen voordeliger én beter voor het milieu.

Kwaliteit van essentieel belang

Elke ouder wilt het beste voor de babybillen van zijn of haar kind. Pasvorm en de hoeveelheid van absorberen zijn dan ook doorslaggevend voor de comfort. Het is dan ook belangrijk dat de wasbare luier na elke wasbeurt dezelfde structuur behoudt. Doordat de luiers continu worden geanalyseerd, worden kwalitatieve verbeteringen toegepast zodra hier de mogelijkheid voor is. In een groot deel van de wegwerpluiers zitten veel chemicaliën verwerkt, deze chemicaliën zijn slecht voor de huid van baby’s. Deze chemicaliën worden niet toegepast bij de productie van luiers die her wasbaar zijn, hierdoor zijn baby’s minder kwetsbaar.