Leuk Kidz Blog

De Leukste Blog voor Kinderen

Wat zijn de meest gezonde stukken fruit die je kunt eten?

Wikkeldeken

Fruit is een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde. Het bevat veel voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen, vezels en anti-oxidanten. Deze voedingsstoffen helpen je lichaam om gezond te blijven, je immuunsysteem te versterken, je energie te verhogen en je risico op chronische ziekten te verlagen.

Hoeveel fruitstukken moet je eten?

Het Voedingscentrum adviseert volwassenen om 2 porties fruit per dag te eten. Dat komt neer op 200 gram per dag. Het is daarbij belangrijk om te variëren tussen de verschillende fruitsoorten. Dus eet niet elke dag een appel en een banaan, maar neem ook bessen, kiwi’s, sinaasappels en exotische fruitsoorten.

Wat zijn gezonde stukken fruit?

Er zijn veel verschillende soorten fruit die gezond en voedzaam zijn. Hieronder staan de meest voorkomende soorten fruit en hun voedingswaarde.

Appel

Een appel is een van de meest voedzame stukken fruit. Het bevat veel vitamine C, kalium, calcium, ijzer en vezels. Appels bevatten ook een antioxidant genaamd quercetine, die je risico op hartziekten kan verlagen.

Banaan

Banana’s zijn een ander gezond stuk fruit. Ze zijn een goede bron van kalium, vitamine B6, magnesium en vezels. Bananen zijn ook een goede bron van energie, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die actief zijn.

Sinaasappel

Sinaasappels zijn een ander gezond stuk fruit. Ze bevatten veel vitamine C, kalium, calcium, magnesium en vezels. Sinaasappels zijn ook een goede bron van antioxidanten, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden.

Abrikoos

Abrikozen zijn een ander gezond stuk fruit. Ze zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C, kalium en vezels. Ze bevatten ook een antioxidant genaamd beta-caroteen, die je risico op hartziekten kan verlagen. Abrikozen zijn relatief duur, check dus deze aanbiedingen en tips voor het kopen van online abrikozen.

Nectarine

Nectarines zijn een ander gezond stuk fruit. Ze zijn een goede bron van vitamine C, kalium, magnesium en vezels. Nectarines bevatten ook antioxidanten, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden.

Kaki

Kaki’s zijn een ander gezond stuk fruit. Ze bevatten veel vitamine A, kalium, ijzer en vezels. Kaki’s zijn ook een goede bron van antioxidanten, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden.

Framboos

Frambozen zijn ontzettend gezond. Ze zijn een goede bron van vezels, vitamine C, kalium en calcium. Frambozen bevatten ook een hoog gehalte aan antioxidanten, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden.

Grapefruit

Grapefruit is een ander gezond stuk fruit. Het bevat veel vitamine C, kalium, magnesium en vezels. Grapefruit bevat ook antioxidanten, waardoor het een geweldige snack is voor mensen die willen voorkomen dat ze ziek worden.